Bowlen

Gisteren schreef ik over mijn ontbrekende gevoel voor ritme. Vrijdagavond kwam ik erachter dat dat niet het enige bewegingstechnische gevoel is dat in mijn hersenpan ontbreekt…

Voor het eerst na de fusie gingen we met de Personeelsvereniging wat leuks doen. De keuze was gevallen op een avondje bowlen met z’n allen. Bowlen, dat is echt zo’n sport die iedereen wel kan. Zou je denken ja… Want ik met mijn motorisch gestoorde lichaam bakte er natuurlijk helemaal niks van. Ik riep nog gekscherend: ‘ik ga wel voor de Poedelprijs!’, maar probeerde toch zo goed mogelijk de bal op de kegels af te laten rollen.

Op een gegeven moment leek het of ik de handigheid er toch wat in kreeg: ik gooide een spare! Dat betekent dat je bij je volgende beurt voor alle kegels die je bij de eerste worp omgooit, dubbele punten krijgt! Maar je raadt het misschien al, bij die volgende beurt ging de bal al na drie meter de goot in…

En waar iedereen eindigde met puntenaantallen tussen de 80 en 120, bleef ik met mijn schamele 43 punten aardig achter… Nou, dan maar aan de bar hangen, dat kan ik toch beter!

Op een gegeven moment meldt zich dan een volle blaas, dus maar even naar het toilet. En terwijl ik nietsvermoedend weer terugloop naar de zaal en de deur opendoe, word ik ineens toegejuicht door mijn collega’s! Jeuj, daar is Grietje! Ik ben verbaasd en laat maar even weten dat ik ook blij ben om hen te zien. Maar dan blijkt dat men tijdens mijn toiletbezoek begonnen is met de prijsuitreiking. De nummer 1 was net geweest en nu bleek ik aan de beurt te zijn. Want ja, je snapt het al, ik had de Poedelprijs gewonnen!

IMG_0232.JPG
En zo kan ik de komende tijd even flink oefenen, zodat ik de volgende keer grif hoger eindig in het klassement!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s