Goed fout!

Voor mijn werk moet ik een aantal cursussen volgen vanuit de Wft (Wet Financieel Toezicht). Zo langzamerhand beginnen de collega’s om mij heen hieraan en toen ik afgelopen weekend niks op de planning had, bedacht ik mij dat het wel een goed plan was om met de kleinste van de drie opleidingen te beginnen. Met frisse moed pakte ik de leerstof erbij en begon met lezen en arceren. Want leren doe ik nog steeds net zo als ‘vroeger’ op de middelbare school en later op het HBO: eerst aanstrepen, daarna zelf een samenvatting maken en vervolgens die nog eens arceren en in mijn kop stampen. Perfecte werkwijze voor mij!

Maar hoe langer ik met deze cursus bezig was, hoe erger ik me ging storen aan alle taal- en spelfouten die er in de tekst gemaakt worden. Nu ben ik van origine natuurlijk afgestudeerd juf en daarnaast ook nog een ontzettende taalpurist, dus uiteindelijk kon ik het niet laten en begon ik de fouten in de tekst te verbeteren. Ik kon me namelijk echt niet meer concentreren op de inhoud met al die domme fouten in de tekst. Verbazingwekkend werkelijk! Het leek echt wel of met opzet elke fout die gemaakt kon worden in de werkwoordspelling ook daadwerkelijk gemaakt was!

En dit is nog lang niet alles!

Na het corrigeren van de fouten heb ik me uiteindelijk toch maar weer op de inhoud van de tekst gestort. Ik wil echter wel een deal sluiten met de makers van deze teksten: voor elke fout in de leerstof, strepen we een fout in mijn examen weg! Ik denk dat ik dan met een cijfer hoger dan tien eindig! Ik zal mijn ergernis van de week delen met het instituut dat de stof opstelt, want dit soort fouten, dat strookt natuurlijk niet bij een professionele organisatie!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s